Ja, det var Steinar Englund som fick årets första hare efter en timmes bra drev med min Hamiltonstövartik SEDCH NOJCH rr Zoogatas Vilde igår - En förstekullare som dribblade sig fram mellan passkyttarna. Två gånger fick en annan passkytt haren i pass med trots tre skott vid två olika tillfällen i ett vägkors så klarade han livhanken vidare. Sedan gick haren i pass hos Peter, men där stod bilen i vägen så han fick ograverat fortsätta söderut. Men när han kom till fågelhundsägaren Steinar som är en van fågelskytt så tog resan slut när den andra pipan small på 35 meters håll. Grattis Steinar!

Besvärligt för ögonen på stövarna vid denna tiden på året  -  när de frön och det frömjölet från det gräs som växer hej vilt på hyggena sätter sig som lim i ögonen. Men så snart frostnätterna tar ett stadigt grepp om moder natur så lägger sig snart gräset ner samtidigt som mycket annan svamp och andra lukter dödas, till glädje för stövaren som får bättre vittringsförhållanden. 

Mitt intryck av säsongen så här långt är att det är något mindre hare än förra säsongen. Troligtvis har den relativt milda senvintern som periodvis var snöfri i kombination med en regning och relativt kall sommar varit en bidragande orsak till sämre förynringar.

Får önska alla läsare en fortsatt trevlig harjakt i höst!

/Freddy Kjellström