Våren har kommit allt längre uppåt i landet och samtidigt närmar sig årsmötestiderna med stormsteg - ett tillfälle då samtliga medlemmar har möjlighet att påverka verksamhetens innehåll och form. Som en sann demokrat är det således viktigt att upplysa alla medlemmar i Svenska Stövarklubben om vikten av att göra sin röst hörd - i din lokalklubb eller i den anslutna rasföreningen.

Det är viktigt att årsmötena är välbesökta  - det är viktigt ur flera perspektiv. För det första blir de beslut som tas på årsmötena i större utsträckning legitima - eller förankrade och accepterade bland medlemskadern. Ju fler som är med och fattar besluten vid årsmötena desto bättre förankrade blir också besluten. För det andra har du som medlem en exklusiv möjlighet att påverka beslutets innehåll, form och riktning. Det är också ett tillfälle då alla våra förtroendevalda som ställer upp i vått och torrt får en reell möjlighet att träffa många medlemmar. I denna digitaliserade tid är ändock min uppfattning att vi behöver (ha kvar) de fysiska mötesplatserna  - det är ändå något speciellt med de fysiska mötena. Dialogerna blir mer rationella och kontinuerliga -m.a.o. så förblir kommunikationen mer levande, dynamisk och spänstig i det fysiska rum. För det tredje så har du som lämnat in en motion möjlighet att argumentera för just din motion - då är ju årsmötet rätt plats och forum. Kanske motionen går igenom i din lokalklubb, och även vid kommande Stövarfullmäktige? Ta chansen och skriv - har du inte gjort det denna gång så kommer det alltid ett nytt årsmöte till.

Därför apellerar jag till samtliga medlemmar om att ta er tid en lördagseftermiddag per år och besök just din lokalklubbs årsmöte - om inte annat för demokratins skull. Din röst är viktig!

I år ses vi på årsmötet!

/Freddy Kjellström