Jaha, så hände detta till sist då som vi länge har varnat för: att vargar dödar en människa i Sverige. Ja, det är inte utan att man blir trött när man tänker på alla de naiva människor som av ren okunskap länge har hävdat att vargen inte är farlig för människor.

Frågan som alla ställer sig är hur kunde detta ske? Ja, det är så enkelt som att händelsen kan förstås med vargens normaliserade handlingslogik - vargen är ett stort och, ja, farligt rovdjur som vi ska ha respekt för - det är inget "gosedjur"

Jag har ju gång efter annan påtalat risken med detta - Det har inte varit fråga om när detta skulle ske, utan när. Sedan är det klart att bevarandesidan mycket väl kan säga att: " "Ja, det är nästan 200 år sedan sist det dokumenterades i landet osv..." Men, kära någon, det är klart att stänger vi av E20 i 200 år så lär det heller inte bli särskilt många olyckor på E20 heller. M.a.o. utan varg lär det heller inte inträffa några incidenter med människor inblandade - enkel logik.

Nu hände detta i en djurpark där dessa var präglade av människor, men märk väl inte domesticerade, utan det är fortfarande rovdjur med sin utprägklade naturliga handlingslogik och instinkt som är konsoliderad över låååång tid.

Nästa gång det händer kanske rubrikerna i Expressen istället är: "Småbarnsmamma vargdödad under bärplockning i Dalarna"....Vad händer då - vilka blir reaktionerna då, och vilka tar ansvaret för att det då gick käpprakt åt *********?

Kanske denna tragiska incident kan få människor i allmänhet att vakna upp inklusive våra handlingsförlamade ytterst ansvariga politiker. Låt oss hoppas att denna "kritiska händelse" kan få opinionen att vända till förnuftets fördel.

NU kan i alla fall ingen längre påstå att ingen människa har i modern tid blivit dödat av varg i Sverige längre.....

/Freddy Kjellström