Idag har jag varit ute ett par timmar med Hamiltontiken Zoogatas Vilde när solen tittade fram mitt på dagen. Det var 2+4 vargar i närområdet så jag var närmast tvungen att "dribbla" mig fram i på östkanten av jaktmarkerna för att finna en frizon att kunna släppa i - Bedrövligt att det ska behöva vara på detta sättet.

Vilde fick slag direkt  och fick upp en hare efter en timmes slagarbete, men den kalla vinden, låga temperaturen och den kalla snön gjorde att vittringsförhållanden inte var de bästa tänkbara idag. Efter 1½ timmes arbete med drev på haren, till och från, fann vi det för gott att avsluta dagen. Det var dax att åka hem för att packa inför morgondagens resa till Finland.

I helgen åker jag och Gunnar Pettersson från Svenska Stövarklubben över tillsammans med det svenska landslaget till Nordiska Mästerkapen som i år arrangeras av Finland. Provet går i Silinjärvi som ligger nordöst om Kuopio i norra Savoloax regionen - inte allt för långt från ryska gränsen.

Det svenska laget består av Hamiltonstövarna Brännlandets Mina och Bomarkens Zaga samt de Finska stövarna Bossmålas Bamse och årets SM-vinnare Broskogens Poika. Blir olidligt spännade att se vad vi kan prestera i Finland detta år. Jag var med på samma plats för sex år sedan då Finland vant på hemmaplan. Fantastiska marker med mycket ungskog där hararna verkade trivas - den gången var det otroligt mycket hare där. Undrar om det är lika mycket i år?

Klockan drar sig mot midnatt.....ska upp kl 0500 imorgon så det är dags att lägga sig då jag har en lång resa med bilåkning och flygning fram för mig imorgon. Jag återkommer med en rapport efter helgen om hur Finlandsturen gick. Vi får gå för seger.......

/Freddy Kjellström