Ja, att ingen vet var haren hoppar är ingen ny fras, eller ordspråk - Även om vi alltid tror att han kommer ut vid björka borta i svängen, så som han alltid har gjort det händer det trots allt att han tar en annan väg. Ofta väljer ju haren även andra vägar och stigar att vandra på.

Ordspråket ovan har även giltighet när det gäller den politiska styrningen av rovdjurspolitiken i detta landet. Nu väljer regeringen att gömma sig själv och rovdjurpolitiken bakom EU och mer precist EU-kommisionärens hot om stämning inför domstol. Är det inte genetik så är det mellanstatliga institutioner som EU eller bevarandesidans argument som ständigt vunnit terräng och bidragit till den så generösa rovdjursförvaltning som de senaste åren har implementerats.

Det är hög tid att regeringen tar ansvar och infriar de löften som utlovades inför valet om att vargjakt skulle tillåtas. Vi har nu fått en ny centerpartistisk miljöminister Lena Ek som förhoppningsvis kommer att kunna axla rollen som statsråd betydligt bättre än sin föregångare som var tondöv för folkviljans krav från landsbygdsbefolkningen - de som faktiskt är berörda av den implementerade rovdjurspolitiken. Nu är det sista chansen att återerövra det politiska förtroendet för regeringen ute på landsbygden i denna så till de grader irrationellt och styvmoderligt behandlade rovdjurspolitiken. Det ska bli mycket intressant att höra den nya miljöministerns syn på den framtida rovdjursförvaltningen....denna gång måste det bli en kursändring...men som sagt ingen vet var haren hoppar...eller regeringen för den sakens skull.

/Freddy Kjellström en sen mörk novemberkväll..