Det var Hamiltonstövartiken Hagets Tussi som blev vinnare av årets Stövar SM i Kolåsen. 
Stövar SM avgjordes i år under fina drevprovsförhållanden i Kolåsen - beläget i Åre kommun. Arrangör var Jämtland/Härjedalens stövarklubb i samarbete med Jaktjournalen. Jämtland/Härjedalsens stövarklubbe stod för ett enastående arrangemang  - fantastiska marker i fjällnära natur med gott om hare. Bra förläggning med god mat och dryck samt ordning in perfektum i regi av ordningsmannen nr1 i Jämtland/Härjedalens Stövarklubb C-G Hågnäs som under drygt 2 ½ år har arbetat med att förbereda årets SM. Allt var planerat och ordnat in i minsta detalj - imponerande! När den goda maten var intaget bjöds det på sång - bl.a kunde Jämtlandsvisan höras i dur och moll i körsång i den jämtländska republiken denna sena fredagkväll. Det är fantastiskt roligt att se hur en lokalklubb växer på olika sätt i samband med ett Stövar-SM - det sociala kapitalet, humankapitalet, det kulturella kapitalet och det finansiella kapitalet blommar i samband med ett sådant arrangemang. Därför är jag övertygad om att modellen med ambulerande SM i landet är helt rätt! 

Ja, inte var det bara arrangemanget som var imponerande, utan även årets toppresultat - eller vad sägs om 5 st elitettor och 2 st elittvåor! Det var heller inte mer än 5 ep. som skilde nr 1-5 åt! Jättebra resultat och PR för stövarna och stövarjakten.

Som en summering av årets SM kan nämnas att åtta Finska Stövare och två Hamiltonstövare startade i årets SM upplaga. Men det skulle visa sig vara Hamiltonstövartiken Hagets Tussi, ägare Kalle Engvall, Hedesunda, som stod för den sammanlagt bästa prestationen och som slutligen blev årets SM-vinnare med full tid båda dagarna och höga egenskapspoäng - Stort Grattis!!!!. Till trots för att det endast var två Hamiltonstövare i startfältet var det dessa två Hamiltontikar som varje enskild provdag stod för de bästa prestationerna under SM med 120+61p respektive provdag. Mer går att läsa på Jaktjournalens hemsida: www.jaktjournalen.se

Stort Tack till alla funktionärer och styrelseledamöter i Jämtland/Härjedalens Stövarklubb som genomförde ett fantastiskt SM. Jag vill också passa på att tacka alla deltagare för en mycket "strong" insats i årets SM.

PS! Följ det ordinarie Kolåsenprovet som går under veckan under fina förhållande med fortsatta toppresultat på http://www.lokalklubb.stovare.se/jhstk/