Ja, så var återigen Stövarjaktens dag arrangerat runt om i landets alla hörn. Flera njutbara drev kunde avlyssnas och flera harar och rävar gick till de sälla jaktmarkerna i tonerna av ett klangfyllt stövardrev som ebbade ut under lördagen. Det är roligt att konstatera att det trots hårda vindar och ihållande regn på flera platser så gick att få ut folk att delta på stövarjakt -Detta visar att intresset för att få vara med är stort, men att många idag kanske drar sig för egen hundhållning och att tiden tryter i dagens upphaussade samhälle.

Nu ska vi kartlägga och analysera vilka målgrupper vi nådde under denna dag utifrån alders- och könsfördelning - Kanske kan vi genom analysen slå hål på några invanda och fastgrodda myter - men det återstår att se.

En gång är ingen gång, men efter tredje gången är det brukligt att prata om tradition. Därför råder jag er alla att boka in den första lördagen i december (vilket är den 1:a december 2012) nästa år - För då kan ni räkna med att tredje upplagan av Stövarjaktens Dag arrangeras! Därigenom borde också Stövarjaktens Dag bli en tradition som blir befäst och bestående - Låt därför den första lördagen i december vikas åt stövarjakt och stövarna i hela landet - en dag som är en manifestation och hyllning till den klassiska och bästa jaktformen i nordisk jaktkultur!

Hälsningar från

Freddy Kjellström som blickar utöver ett vitt landskap för första gången denna vinter....

PS! Bilden nedan är tagen av ett glatt gäng i Säffle som jagade hare i lördags - läs gärna mera på:

http://www.lokalklubb.stovare.se/varmland/start.asp